GRATIS ISOLATIE OFFERTES

PIR vloerisolatie

PIR-schuim vloerisolatie

PIR-schuim vloerisolatie

Wat is PIR vloerisolatie ?

PIR staat voor Polyisocyanuraat en is nauw verwant aan PIR-schuim en heeft ongeveer dezelfde eigenschappen, maar is op isolatiegebied een betere variant dan PUR-schuim.

PIR bestaat zowel in schuim versie (aan te brengen met een spuitpistool) als in platen.

Voordelen PIR schuim

  • gemakkelijk verwerkbaar door middel van spuitpistool of platen

  • neemt geen vocht op

  • lange levensduur

  • goede isolatiewaarde

  • brandwerend (PIR schuim is nog beter brandwerend)

  • grote drukvastheid

  • goede beloopbaarheid (indien plaatvorming en bovenzijde van de vloer wordt ge soleerd)

  • volkomen dampdicht

  • bij het werken van het produkt is geen adem- of handbescherming noodzakelijk

  • kleinere diktes toepasbaar ten opzichte van bijvoorbeeld minerale wol om dezelfde isolatiewaardes te bereiken

In situ aanbrengen

PUR schuim kan in-situ (ter plaatse) goed aangebracht worden indien er een beschikbare werkhoogte is van minimaal 50 centimeter. Deze vorm van isolatie dient echter wel door de vakman te worden aangebracht. Net als bij het spuiten van een auto is een goede controle van de laagdiktes van belang om zo effici nt en effectief mogelijk te werken.

Toepassing PIRvloerisolatie heel flexibel

Waarom zou u voor PIR vloerisolatie moeten kiezen ? Ten opzichte van andere isolatiemethodes heeft PIR veruit de beste allround eigenschappen. Indien u bijvoorbeeld een vergelijking maakt met thermokussens dan is PIR-schuim veel robuuster: Thermokussens zijn heel dun en fragiel en zullen bij het aanbrengen als bij eventuele werkzaamheden die in de toekomst in de kruipruimte verricht moeten worden, snel beschadigen. De dunne aluminium isolatiekussentjes zijn niet bestand tegen scherpe voorwerpen of een iets te hoge druk.

Indien u tegen PIR-schuim aanstoot zult u merken dat dat wel robuuster is en dat - in geval van het afbreken van een stukje daarvan - er nog steeds voldoende PIR-schuim op de onderkant van de vloer zal blijven. Het eventuele bijwerken is met PIR-schuim ook op een gemakkelijke manier te doen: eenvoudigweg een kwestie van het spuiten van de beschadigde plek.

Ook in geval van een niet vlakke vloer, maar bijvoorbeeld oude houten vloeren is de toepassing van PIR-schuim uitstekend: alle oneffenheden worden ook aangepakt en het materiaal is dusdanig flexibel dat het de uitzet en krimpbewegingen van houten vloeren kan volgen.

Ook de acoustische isolatie en de brandwerendheid zijn belangrijke voordelen van PIR schuim ten opzichte van bijvoorbeeld thermokussens.