GRATIS ISOLATIE OFFERTES

PUR vloerisolatie

PUR: platen of in schuimversie

PUR staat voor Polyurethaanschuim en is een veel gebruikt en flexibel isolatiemiddel dat aangebracht wordt met een spuitpistool of in harde platen verkrijgbaar is. Door het combineren van twee componenenten, hars (polyol) en een harder (isocyanaat) ontstaat een schuim dat veelal aangebracht wordt met een spuitpistool.

Het grote voordeel van deze methode is dat er heel flexibel en gericht gewerkt kan worden waarbij alle kieren en gaten dichtgespoten kunnen worden en ook laagdiktes zelf bepaald kunnen worden, waardoor isolatiewaardes zelf bepaald kunnen worden.

Zowel voor steenachtige vloeren als houten vloeren

PUR-schuim is geschikt voor zowel houten vloeren als steenachtige vloeren zoals beton. Zeker bij houten vloeren is PUR-schuim geschikt aangezien het een bepaalde flexibiliteit bezit die noodzakelijk is om de krimp- en uitzetbewegingen van houten vloeren (al naar gelang seizoens-wisselingen, vocht- en temparatuurwijzigingen) op te vangen.

In situ aanbrengen

PUR schuim kan in-situ (ter plaatse) goed aangebracht worden indien er een beschikbare werkhoogte is van minimaal 50 centimeter.

Minimaal 6 centimeter dikke PUR-schuim laag

Om de juiste isolatiewaarde te bereiken bij het na-isoleren van een vloer met PUR-schuim moet er een laag van minimaal 6 centimter worden aangebracht (in een aantal lagen) om een Rc-waarde te bereiken van circa 2,5 m2 . K/W.

Voordelen PUR en PIR schuim

  • gemakkelijk verwerkbaar door middel van spuitpistool of platen

  • nemen geen vocht op

  • lange levensduur

  • goede isolatiewaarde

  • brandvertragend (PIR schuim is nog beter brandwerend)