GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Thermokussens vloerisolatie

Wat zijn thermokussens ?

Thermokussens zijn dunne laagjes kunststoffolie met een laagje aluminiumfolie met lucht erin. Voor de beste werking dienen thermokussens rechtstreeks op de onderzijde van de begane grond vloer te worden aangebracht. Belangrijk hierbij is om de thermokussens sluitend aan te laten brengen zodat er geen koudebruggen ontstaan (een koudebrug is een niet-ge soleerde plek die kouder is dan de rest en waardoor koude en vocht getransporteerd/gemigreerd worden).

Het aanbrengen van thermokussens

Voor het aanbrengen van thermokussens dient er voldoende vrije werkruimte in de kruipruimte te zijn. Daarnaast is het moeilijk om een vlekkeloze doe-het-zelf actie uit te voeren gezien de kans op koudebruggen en naden en kieren.

Nadelen thermokussens

Thermokussens als vloerisolatie worden minder vaak aangeboden en in principe in nieuwbouw helemaal niet toegepast. Dat heeft te maken met de gevoeligheid van het materiaal op het gebied van beschadiging. Indien er werkzaamheden in de kruipruimte dienen te gebeuren dan is een thermokussen relatief snel beschadigd waardoor de werking teniet wordt gedaan (er ontstaat namelijk een koudebrug). De eigenschappen van het materiaal zijn dusdanig dat het - in vergelijking met polystyreen, glaswol e.d. niet sterk van zichzelf is.