GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Kwaaitaal vloeren isoleren

Laminaat trekt krom door vochtige vloer

Laminaat trekt krom door vochtige vloer

Wat zijn kwaaitaalvloeren ?

Zoals al eerder is vermeld zijn betonvloeren er in meerdere constructies. Eén daarvan (welke niet langer wordt toegepast) is de zogenaamde Kwaaitaalvloer, een prefab vloer die in de jaren zestig tot en met tachtig werd geproduceerd door het bedrijf Kwaaitaal. Deze vloer kenmerkt zich door een inferieure fabricage. Door de toepassing van calciumchloride in het fabricageproces is het beton te snel verhard waardoor de bewapening in de vloer is gaan roesten.

Hierdoor is betonrot ontstaan waardoor beton los laat en zijn kracht verliest.

Helaas is deze vorm van betonrot niet eenvoudig te repareren door losgelaten stukken beton te vervangen, deze zullen namelijk wederom aangetast gaan worden en loslaten. De constructie an sich moet helemaal aangepast worden met een nieuw ondersteunend draagsysteem.

Hoe herkent u een kwaaitaalvloer

U kunt een kwaaitaal globaal herkennen aan de volgende kenmerken:

  • losgelaten stukken beton

  • gewelfde vorm (zie foto)

  • scheuren in de vloer zowel beneden als bovenvloers zichtbaar

  • veel roestvorming van de bewapening

Isoleren kwaaitaal is mogelijk

Een kruipruimte is altijd vochtig en koud en heeft daarom veel effect op de roestvorming van de kwaaitaalvloeren. Het isoleren van kwaaitaalvloeren is dan ook aan te bevelen om zo het voortschrijdende roest- en rottingsproces sterk te vertragen. Echter is vloerisolatie van een kwaaitaalvloer alleen aan te raden indien een grondige inspectie heeft plaatsgevonden van de vloer aangezien wellicht reparatie vooraf noodzakelijk is.

Ook kan het verstandig zijn om alleen de kruipruimte bodem te isoleren of wellicht een combinatie van vloerisolatie en kruipruimteisolatie toe te passen.

Vochtige kruipruimtes hebben grote invloed

Vochtige kruipruimtes hebben grote invloed

PUR-schuim vloerisolatie meest geschikt

In verband met de afwijkende vormen van een kwaaitaalvloer is deze minder geschikt voor het toepassen van standaard isolatie zoals thermoskussens en glaswolplaten. Beter is hierbij de toepassing van PUR middels het onder druk in lagen spuiten van dat materiaal. Hoewel PIR brandbestendiger is dan PUR is het ook duurder en in dit geval (=betonnen vloer) niet noodzakelijk.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

In de regel verdient de investering in vloerisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.