GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Bescherming vloer tegen aantasting door vocht

Bescherming vloer tegen aantasting door vocht

Aantasting door vocht

Aantasting door vocht

Door het vakkundig laten isoleren van de vloer wordt het klimaat in de gehele kruipruimte droger en warmer. Daarnaast wordt de vloer droger en warmer en direct beschermd door bijvoorbeeld een laag PUR of PIR schuim.

De mate waarin de vloer beschermd wordt is wel sterk afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat aangebracht is en de manier waarop. Indien er op bepaalde plekken isolatie ontbreekt dan zal dat werken als een zogenaamde koudebrug: deze locatie zal veel kouder zijn de ge soleerde plekken van de vloer en zal daardoor vocht aantrekken dat achter de isolatie om zal migreren, hetzij als vloeibare substantie (water) hetzij als waterdamp. Dat zal de vloer aantasten.

Vakkundige aanleg is dan ook aanbevolen !

Schimmel onderkant vloer door vocht en koude

Schimmel onderkant vloer door vocht en koude

Aantasting vloer door vocht en koude

Bij een niet-ge soleerde begane grond vloer hebben vocht en koude vanuit de kruipruimte of grond vrij spel. In deze onverwarmde ruimte zal vocht de onderkant van de vloer aantasten, zowel bij een houten vloeren of een betonnen vloer.

Dit proces zal jaren in beslag nemen, maar zeker bij houten vloeren kan de aantasting groot zijn.

Riool-lekkage in kruipruimte

Riool-lekkage in kruipruimte

Kapotte riolering

De kruipruimte is een constructie die onder andere is gecre erd om ruimte te verschaffen aan het leidingwerk van de woning, zoals bijvoorbeeld de riolering.

Een gemiddelde PVC-riolering heeft een levensduur van zo"n 30 tot 40 jaar en zal dan door materiaalmoeheid gaan verzakken. Ook de ijzeren ophangbeugels zijn dan vaak verroest en kunnen hun werk niet meer goed doen.

Ook door het verzakken van de grond kunnen rioleringen beschadigd raken. Ze scheuren bijvoorbeeld net af buiten de gevel.

Gevolg hiervan is dat een deel van de afvalstoffen die normaliter door de binnenriolering doorgevoerd worden naar buiten en geloosd zullen worden op het gemeentelijk hoofdriool terecht zullen komen in de kruipruimte.

De kruipruimte zal daardoor vervuilen en nog vochtiger worden. Schimmel en zwamvorming alsmede het aanwezig zullen zijn van veel ongedierte zullen voor een verdere aantasting van de vloer zorgen.

Houten draagbalken kunnen bijvoorbeeld aan houtwormen e.d. ten onder gaan.

Lees hier meer over riool ontstoppen en riool vervangen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

In de regel verdient de investering in vloerisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.