GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Gunstiger Energielabel

ISOLATIE IS ESSENTIEEL VOOR ENERGIELABEL

Het isoleren van uw vloer heeft een gunstig effect op uw Energielabel. Woningen die gebouwd zijn voor 1975 zijn grotendeels niet ge soleerd en daar valt heel veel winst te halen. Woningen vanaf 1983 zijn vaak wel grotendeels ge soleerd op vloerisolatie en kruipruimte-isolatie na. Het niet hebben van ge soleerde vloeren heeft overigens een negatief effect op het Energielabel.

Hoe gunstiger uw Energielabel is, des te lager zijn de energiekosten, des te hoger is de waarde van de woning. Indien een aspirant-koper de keuze heeft uit twee identieke woningen, waarvan de ene een gunstiger Energielabel heeft, zal hij altijd kiezen voor degene met het gunstigste label.

Veel warmteverlies bij niet-geïsoleerde woning

Veel warmteverlies bij niet-geïsoleerde woning

WAT IS EEN ENERGIELABEL EIGENLIJK ?

Een energielabel laat zien hoe zuinig een woning is en wat er beter kan. Van de isolatie van dak, muren, vloer en ramen tot de energiezuinigheid van verwarmingsinstallaties. Belangrijke informatie want een energiezuinig huis zorgt voor lagere energierekeningen en meer wooncomfort.

Sinds 1 januari 2008 moeten eigenaren van woningen bij verkoop of verhuur van hun huis of huizen een Energielabel overhandigen aan de koper of huurder. Overigens zijn er nog geen sancties indien men geen Energielabel heeft.

Op www.rijksoverheid.nl wordt aangegeven dat per 1 januari 2013 door nieuwe wetgeving wel sancties opgelegd kunnen worden. Overigens is het veel verstandiger om wel een Energielabel op te stellen bij verkoop, omdat het een bewezen positief effect heeft op de verkoopwaarde van de woning.

ENERGIELABEL IS VERNIEUWD PER 1 JANUARI 2010

Het vernieuwde energielabel vermeldt het woningtype en geeft het jaarlijks energieverbruik van de woning weer, verdeeld in gas, electriciteit en warmte. Het Energielabel is puur gebaseerd op uw woning en onafhankelijk van bewonersgedrag of aantal inwoners.

MEER OVER HET ENERGIELABEL

De Rijksoverheid heeft een nieuwe brochure per 15 december 2010 over het Energielabel uitgegeven.

Door te klikken op bijgaande afbeelding kunt u de brochure Energielabel voor woningen downloaden.

Beter voor het milieu

De verschillende voordelen die we hebben benoemd, zijn vaak persoonlijk van aard, ofwel heeft u financi le voordelen doordat u bespaart op energiekosten of verdient door stijging van woningwaarde ofwel het betreft een verbetering van comfort en warmte in uw woning. Daarnaast echter profiteert ook het milieu van uw investering in spouwmuurisolatie: doordat u uw energieverbruik vermindert, wordt er minder CO2 uitgestoten (en dat voor vele jaren) wat goed is voor het milieu. En ja, in combinatie met de tienduizenden andere woningeigenaren die in isolatie investeren, maakt dat wel degelijk uit !

ERKENDE ADVISEURS

De beoordeling van een woning en verstrekking van een Energielabel mag alleen door een erkend Energielabeladviseur plaatsvinden die een verplichte opleiding en examinering heeft gevolgd.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

In de regel verdient de investering in vloerisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.