GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Warme en behaaglijke vloer

Geïsoleerde vloer: warmer en comfortabeler

Een groot voordeel dat een ieder zal ervaren na het aanbrengen van vloerisolatie is dat de vloer veel warmer, droger en behaaglijker aanvoelt. Dikke sokken en pantafols zijn niet langer een noodzaak, maar een keuze. De temperatuurverbetering kan gemakkelijk oplopen tot 5 graden Celsius. Doordat de onderzijde van de begane grondvloer ge soleerd is, wordt het koude en vochtige klimaat niet meer vanuit de kruipruimte naar de bovengelegen woning doorgezet. Hier kunt u lezen hoe vloerisolatie exact werkt.

Een niet-geïsoleerde vloer is koud en vochtig

Een koude vloer zorgt voor een onbehaaglijk gevoel: de eerste 40 tot 50 centimeter boven een niet-ge soleerde vloer is circa 3 tot 4 graden Celsius kouder dan de temperatuur daarboven. Zoals u wellicht weet stijgt warme lucht, indien het in aanraking komt met een koud object zal het dalen. De combinatie van koude muren en koude vloer veroorzaakt ook zogenaamde valse tocht (luchtstroming van koud naar warm), waardoor men zich onbehaaglijk voelt.

Verkoudheden, problemen met de ademhaling en luchtwegen zijn mogelijke gevolgen van vocht en koude.

Daarnaast geeft een niet-ge soleerde vloer zogenaamde koudestraling af.

Koudestraling

Een koude vloer geeft ook koude af op dezelfde manier waarop een CV-radiator warmte afgeeft. Ook koude muren en niet-ge soleerd glas geeft koudestraling af. Elk element dat enkele graden kouder is dan andere onderdelen in een kamer geeft koudestraling af. Bewoners ervaren dat al een erg onprettig gevoel.

Door het aanbrengen van isolatie onder de vloer wordt deze beschermd tegen de koude en het vocht uit de kruipruimte of ondergrond. De vloer wordt hierdoor warmer (en beschermd tegen aantasting als bijkomend voordeel) en droger en zal geen koudestraling meer afgeven.

Daarnaast zal de vloerbedekking (hout, laminaat, tapijt, plavuizen) etc. droger zijn waardoor schimmel geen kans meer heeeft.

Het is essentieel te zorgen dat alle vlakken in een woning ge soleerd zijn waardoor op elke plek in de woning een gelijkmatige temperatuur zal heersen.

Vochtgehalte is medebepalend voor behaaglijkheid

Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddeld mens zich het meest behaaglijk voelt bij een vochtgehalte tussen de 60% en 85 %. Indien het minder dan 60 % wordt is de lucht te droog en ervaart men dat als onprettig (droge ogen en keel) en bij een te hoog vochtgehalte (meer dan 85 %) ervaart men een benauwd en drukkend gevoel.

Doordat een kamer droger zal zijn, is er ook minder kans op ontwikkeling van schimmel en de aanwezigheid van ongedierte zoals zilvervisjes.

Polystyreen isolatie platen

Polystyreen isolatie platen

ISOLATIE=BETERE TEMPERATUUR EN LUCHTVOCHTIGHEID

Het isoleren van een woning heeft een positieve werking op zowel de gemiddelde temperatuur in de woning (omgevingstemperatuur en raakvlaktemperatuur) als op de luchtvochtigheid (deze wordt minder hoog). Hierdoor wordt een woning behaaglijker, wamer en comfortabeler.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Uw bestaande vloer isoleren : in de regel verdient de investering in vloerisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Een bestaande vloer isoleren is interessant voor een ieder.