GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Onderzoek: grote tevredenheid over vloerisolatie

1,4 miljoen woningen geen vloerisolatie

In Nederland zijn ruim 1,4 miljoen woningen niet voorzien van vloerisolatie, waardoor vocht en koude uit de kruipruimte vrij spel hebben in de bovengelegen woning. Ook het ontstaan van houtrot, schimmel en overige vochtschade komen daardoor relatief vaak voor. Het is uit onderzoek bekend geworden dat vloerisolatie een enorm positief effect heeft op de behaaglijkheid en het comfort in de gehele woning. Een koude vloer zal 5 graden warmer aanvoelen, energiekosten zullen met meer dan € 200 dalen op jaarbasis, de waarde van de woning zal hoger worden, het Energielabel zal gunstiger worden en ook de uitwerking op het milieu is gunstig.

Lees hieronder verder over de voordelen van vloerisolatie.

70 % is zeer tevreden over effecten vloerisolatie

Uit onderzoek van TNS/NIPO is gebleken dat 70 % van de bewoners die de begane grond hebben laten (na) isoleren daar zeer tevreden zijn en een sterke verbetering van comfort ervaren, een warme en behaaglijke vloer, minder vocht en een forse besparing op energiekosten.

Vochtgehalte is medebepalend voor behaaglijkheid

Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddeld mens zich het meest behaaglijk voelt bij een vochtgehalte tussen de 60% en 85 %. Indien het minder dan 60 % wordt is de lucht te droog en ervaart men dat als onprettig (droge ogen en keel) en bij een te hoog vochtgehalte (meer dan 85 %) ervaart men een benauwd en drukkend gevoel.

Doordat een kamer droger zal zijn, is er ook minder kans op ontwikkeling van schimmel en de aanwezigheid van ongedierte zoals zilvervisjes.

Nadelen van vloerisolatie

  • beschikbare ruimte in kruipruimte wordt kleiner

  • u moet eerst investeren om te kunnen besparen