GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Is mijn vloer geschikt voor vloerisolatie ?

Bouwbesluit

Vanaf 1985 werden bouwbedrijven verplicht tot het isoleren van de meeste onderdelen van de woning tijdens de nieuwbouw. Door aanscherping van het Bouwbesluit worden elke paar jaar de verplichtingen strenger zoals hogere isolatiewaardes e.d. Indien u een woning bezit van 1985 of later, dan kunt u er uit van gaan dat u de onderzijde van de vloer ge soleerd is, hoewel u dat op eenvoudige wijze kunt checken (inspecteren vanuit de kruipruimte).

Is uw woning van bouwjaar 1975-1985 ?

Deze woningen zijn standaard meestal voorzien van spouwmuurisolatie en dubbel glas, echter niet van vloerisolatie. en dakisolatie.

Is uw woning van bouwjaar voor 1975 ?

Uw woning is niet standaard ge soleerd tijdens de bouw. Op de tekening hieronder kunt u allemaal zien wat u eventueel kunt laten isoleren.

Bron:www.isolatiepagina.nl

Bron:www.isolatiepagina.nl

Checklist laten installeren vloerisolatie

Nr.

Omschrijving

Ja/Neen

Toelichting

1.

Is uw woning van voor 1975 ?

Ja

Woningen van voor 1975 zijn nauwelijks ge soleerd

2.

Heeft u een kruipruimte ?

Ja

Indien er geen kruipruimte is, dan dient de vloer aan de bovenzijde te worden ge soleerd.

3.

Heeft u een kruipruimte van minimaal 50 cm hoogte ?

Ja

Indien kleiner dan 50 cm is de beste oplossing een laag bodemisolatie van 35 cm aan laten brengen (zie ook www.drowachips.nl)

4.

Heeft uw woning een kruipluik ?

Ja

Indien niet, dan kan een kruipluik aangebracht worden. Overigens dient het luik zelf ook goed ge soleerd te worden om te voorkomen dat het een koudebrug wordt

5.

Is uw gehele begane grond vloer vanuit de kruipruimte bereikbaar ?

Ja

Indien er afgesloten compartimenten zijn, dan dienen er extra kruipluiken te worden aangebracht of een gat in de scheidingsmuren tussen de compartimenten in de kruipruimtes

6.

Heeft u een houten, steenachtige, betonnen of kwaaitaalvloer ?

Ja

Alles soorten vloeren zijn te isoleren

Heeft u overal ja op geantwoord ?

Indien u overal ja op hebt geantwoord, dan is uw woning bij uitstek geschikt voor het aanbrengen van vloersiolatie. U hebt recht op subsidies, u verbetert het comfort van de woning, bespaart op energiekosten. U verdient uw investering binnen 8 jaar terug en verhoogt de waarde van uw woning. Vloerisolatie aan laten brengen is in uw geval een prima keuze.

Polystyreen isolatie platen

Polystyreen isolatie platen

Ondanks vloerisolatie toch koude vloer ?

Heeft u ondanks de aanwezigheid van vloerisolatie toch last van een koude vloer ? Dan kunnen de volgende problemen daar oorzaak aan zijn:

  • de vloerisolatie werkt niet (meer) omdat deze kapot is of slecht is aangebracht

  • er is een koudebrug ontstaan door slecht aanbrengen

  • de doorvoeropeningen zijn slecht afgedicht

  • de isolatiewaarde (Rc) van het isolatiemateriaal is onvoldoende

  • de kruipruimtebodem is extreem vochtig of koud, in combinbatie met één van bovenstaande problemen

Wat nu ?

U kunt de vloerisolatie verwijderen en opnieuw aanbrengen of aan laten brengen. Eventueel is alleen reparatie noodzakelijk of u kunt kiezen voor aanvullende bodemisolatie om zo de negatieve effecten van de vochtige en koude kruipruimtebodem te bestrijden. Algemeen bekend is dat een combinatie van vloerisolatie en bodemisolatie van de kruipruimte het beste effect geeft.

Indien u er zelf geen verstand van hebt, is het verstandig om een gratis en vrijblijvende inspectie aan te vragen van uw kruipruimte en zo goed advies te krijgen.