GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Verschillen vloerisolatie en bodemisolatie

Combinatie vloerisolatie en bodemisolatie

Combinatie vloerisolatie en bodemisolatie

Vloerisolatie en kruipruimte-isolatie

In een kruipruimte heerst een koud en vochtig microklimaat. Een kruipruimte is onverwarmd, wordt vaak matig geventileerd en staat in direct contact met de vochtige grond. Zeker in geval van een verwarmde bovenwoning ontstaat een 'trek' waarbij koude lucht aangezogen wordt en - in geval van een niet-ge soleerde vloer - de vochtige en koude lucht naar de bovenwoning zal verdwijnen zoals in de tekening hieronder duidelijk te zien is.

Er zijn verschillende methodes om de effecten van de vochtige en koude kruipruimte te beperken, namelijk door het isoleren van de vloer, maar ook door het isoleren van de bodem van de kruipruimte.

Wat is bodemisolatie

De term dekt de lading: bij bodemisolatie wordt de bodem van de vochtige en koude kruipruimte met een thermische isolatie afgedekt c.q. ge soleerd waardoor het vocht en de koude onder de isolatielaag blijven zitten. Het effect hiervan is dat de lucht boven de isolatielaag in de kruipruimte droger en warmer wordt, wat een positief effect heeft op zowel het klimaat in de kruipruimte als ook het klimaat in de bovengelegen woning.

Schelpenisolatie

Het natuurproduct schelpen is een vaak gebruikte manier om de bodem van kruipruimte te isoleren en af te dekken.Voor meer informatie over schelpenisolatie kunt u kijken op Debodemafsluiter.nl.

Drowa Chips

Een ander voorbeeld van bodemisolatie zijn de zogenaamde polystyreen isolatiechips, ofwel Drowa Chips Bodemisolatie .

Verschillen vloerisolatie en bodemisolatie

  • in geval van bodemisolatie wordt de begane grond vloer niet ge soleerd waardoor de vloer aangetast kan worden, maar ook het bovenklimaat zal be nvloed blijven worden door het kruipruimte klimaat

  • bodemisolatie zorgt voor een drogere lucht in de kruipruimte. Vloerisolatie heeft dat effect niet

  • bij bodemisolatie wordt ook het leidingwerk dat zich in de kruipruimte bevindt, beschermt tegen vocht

  • lees hier verder over kruipruimte-isolatie en bodemisolatie