GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Geluidsisolerend

Vloerisolatie werkt ook geluidsisolerend

Door het isoleren van de onderzijde van uw begane grond vloer zal uw woning ook stiller worden. Hoewel in essentie vloerisolatie niet bedoeld is als geluidsisolatie heeft het wel een beperkend effect op de overdracht van geluid. De ruimtes zullen minder hol klinken. Niet elk soort vloerisolatiemateriaal heeft dezelfde geluidsisolerende werking.

In de tabel hieronder kunt u zien welke isolatiematerialen de beste geluidsisolerende werking hebben:

Isolatiematerialen geluidsisolerende eigenschappen

Minerale wollen isolatiematerialen

Kunststof isolatiematerialen

Voorbeelden

Glaswol en steenwol

Polystyreen, PUR, PIR

Acoustische eigenschappen

Sterk geluidsisolerend

Minimale geluidsisolerende eigenschappen indien sprake is van een gladde oppervlakte, chips zijn wel geluidsabsorberend

Geluidsisolerend

Globaal wordt er in de bouwwereld gesproken van twee soorten isolatie : geluidsisolatie en thermische isolatie (warmte isolatie). In deze website wordt in feite alleen aandacht besteed aan thermische isolatie,echter ook thermische isolatie heeft een geluidsisolerend component.

Stelt u zich bijvoorbeeld maar voor dat u nieuw laminaat gaat leggen, maar u wilt een dunnen isolerende ondervloer er onder hebben. U hebt dan tevens keuzes uit geluidsisolerende eigenschappen.

Zo werkt het in feite ook met vloerisolatie: het maakt de vloer stiller, de ruimte eronder minder holklinkend.

Hoe dikker het isolatiemateriaal, hoe stiller

Het soort isolatiemateriaal is grotendeels bepalend voor de mate van geluidswering, maar de dikte van het materiaal is ook essentieel.

Sommige vloerisolatiematerialen hebben geen geluidsisolerende eigenschappen zoals de vloerisolatiekussens die gevuld zijn met lucht.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

In de regel verdient de investering in vloerisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de banner hieronder.