GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Permanente Subsidie BTW-verlaging 2018 & 2019

BTW VERLAGING GELDT VOOR WONINGEN OUDER DAN 2 JAAR

Deze regeling houdt concreet in dat u geen 21 % btw betaalt over de verrichte werkzaamheden inclusief materialen, maar slechts 6 %: een besparing van 15 % dus. Het betreft het aanbrengen van energiebesparend isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken van woningen ouder dan 2 jaar. De regeling heeft een onbepaalde looptijd (en staat los van de lage btw regeling van 6% btw ten behoeve van bouw en renovatie die gold tot 1 juli 2015)

Rijkspremie

BTW verlaging

Offici le titel

Verlaging van het BTW tarief op isolatie van woningen

Bestemd voor

Particuliere woningeigenaren en huurders

Hoeveel subsidie

Verlaging BTW-tarief van 21 % naar 6 % voor zowel arbeids als materialen, bijvoorbeeld voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie

Ingangsdatum regeling

1 maart 2013

Einddatum regeling

2017 & 2018 (onbeperkte looptijd)

Aanvragen d.m.v.

Bedrijf dat is aangesloten bij MMM-organisaties

VOORWAARDEN

 • Voorwaarde is dat de toegepaste isolatiematerialen ten minste voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit

 • De woning moet minimaal 2 jaar oud zijn/in gebruik zijn

 • Als de kosten voor arbeid meer dan 50 % van de totale kosten bedragen, dan mag over zowel de materialen als de arbeidskosten 6 % btw worden berekend.

 • Zijn de arbeidskosten minder dan 50 % van de totale kosten, dan vallen alleen arbeidskosten onder het 6 % btw-tarief

 • Het verlaagde BTW-tarief geldt niet voor alle verbouwingswerkzaamheden, maar wel voor isolatiewerkzaamheden

VOORBEELDEN WERKZAAMHEDEN VERLAAGD BTW TARIEF

 • aanbrengen/vernieuwen/onderhouden riolering, boilers, geisers, cv-installaties, gaskachels,zonnepanelen,zonneboilers,badkamer,toilet,keuken

 • aanbrengen/vernieuwen/onderhouden invalidentrap,dakterras, veranda, garages, schuren, carports, tuinhuisjes, erker

 • aanbrengen/vernieuwen/onderhouden gevel, schoorstenen, dubbel glas, vloeren etc. (waaronder dus isolatiewerkzaamheden)

WAT VALT ER NIET ONDER ?

 • aanbrengen/vernieuwen/onderhouden van zonwering, rolluiken e.d. die geen deel uit gaan maken van de woning

 • aanleggen/vernieuwen/onderhouden van een zwembad in de tuin

 • geen renovatie/herstel van de woning

 • aanbrengen/vernieuwen/onderhouden van omheindingen, en tuinhekken, voetpad, oprit (behoort allemaal tot tuin en niet tot woning)

 • het bestrijden van ongedierte

 • het plaatsen/vernieuwe/onderhouden van alarm, airco of sauna, behalve indien het in bouwkundig opzicht deel gaat uitmaken van de woning

REGIONALE ISOLATIEBEDRIJVEN WETEN MEER

Naast de landelijke regelingen zijn er ook specifieke provinciale en gemeentelijke subsidieregelingen van kracht: vaak weten regionale bedrijven alle ins en outs van deze regelingen. Het is dan ook heel verstandig om juist bij deze bedrijven een offerte aan te vragen en ook te informeren naar de subsidiemogelijkheden: tenslotte wordt de kans op opdrachtverstrekking door u groter naarmate zij een aantrekkelijker voorstel kunnen prestenteren. Daarnaast worden de meeste subsidies alleen verstrekt indien ze door een gecertificeerd bedrijf worden aangevraagd.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

In de regel verdient de investering in vloerisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.

6 Redenen om meerdere offertes aan te vragen

Reden 1

BESPAAR KOSTEN

Bij elke investering is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. De concurrentie tussen isolatiebedrijven is groot en daar kunt u uw voordeel mee doen !

Reden 2

VERKRIJG KENNIS

Isolatiebedrijven werken vaak met verschillende methodes en isolatiematerialen. Door bij meerdere bedrijven informatie aan te vragen krijgt u een completer beeld op basis van de vrijblijvende offertes en documentatie die u zult ontvangen. Lokale en regionale bedrijven zijn ook goed op de hoogte van bijvoorbeeld gemeentelijke subsidies.

Reden 3

MAAK EEN BETERE KEUZE

Doordat u meerdere aanbiedingen en informatiepakketten krijgt toegestuurd, kunt u beter het kwaliteitsverschil tussen de vloerisolatiebedrijven beoordelen

Reden 4

BESPAAR TIJD EN WERK

Door het invullen van slechts 1 aanvraagformulier kunt u bij maximaal 5 à 6 isolatiebedrijven (regionaal of nationaal) in 1 stap offertes aanvragen. Er zijn landelijk honderden isolatiebedrijven bij dit systeem aangesloten en dat scheelt u veel uitzoekwerk !

Reden 5

HET IS VOLKOMEN GRATIS

Het invullen van het aanvraagformulier en offertes aanvragen is volkomen kostenloos.

Reden 6

U BENT TOT NIETS VERPLICHT

U hebt geen enkele verplichting om een dienst of produkt af te nemen. U krijgt gewoon netjes prijsopgaves en documentatie via de e-mail en/of thuis gestuurd.

Reden 7

U HEEFT NIETS TE VERLIEZEN

Gratis en zonder verplichtingen op een makkelijke manier veel informatie en inzicht verkrijgen. Waarom zou u het niet doen ?