GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Indicatieve prijzen isoleren vloer

Indicatie vloerisolatie prijzen

Op deze pagina gaan wij er van uit dat u de vloerisolatie niet zelf aanbrengt, maar deze laat aanbrengen door een gespecialiseerd bedrijf. Prijzen zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid sterk vari ren aangezien de omstandigheden die van invloed zijn op de prijsstelling ook flink kunnen vari ren.

Er zijn meerdere aspecten die van grote invloed zijn op de prijsstelling, te weten:

Aspecten prijssteling isoleren vloer

Nr.

Omschrijving

1.

Wat voor soort vloer is het en wat zijn de eigenschappen (houten vloer, steenachtige vloer, glad, balken, kieren,aanwezige vervuiling etc.)

2.

Wat is de gewenste isolatiewaarde ?

3.

Hoe groot is de oppervlakte van de te isoleren vloer

4.

Is de kruipruimte bereikbaar (aanwezigheid kruipluik(en))

5.

Hoe hoog is de werkruimte in de kruipruimte (minimaal 50 cm) ?

6.

Is de situatie in de kruipruimte werkbaar ? (veel obstakels, laag water etc.)

7.

Wat is de reisafstand van de installateur naar de werklocatie ? (hoe dichter bij, hoe goedkoper de reiskosten)

8.

Het soort en de hoeveelheid isolatiematerialen (het ene soort materiaal is duurder dan het andere en ook lastiger en duurder om aan te brengen)

9.

Mate van concurrentie : in de huidige economische situatie is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen om zo scherp mogelijke tarieven te verkrijgen.

Gemiddelde prijzen isoleren vloeren

Uitgaande van een standaard eensgezinswoning met een oppervlakte van circa 50 m2 vloer dat aan de onderzijde met een willekeurig vloerisolatiemateriaal door een gecertificeerd bedrijf wordt ge soleerd moet u denken aan kosten van tussen de € 1.650 tot € 1.950, afhankelijk van de dikte van het materiaal en het soort materiaal.

Deze prijzen zijn exclusief subsidie. Er zijn verschillende subsidie-mogelijkheden op zowel lokaal, regionaal, provinciaal als landelijk niveau, maar indien er gebruik wordt gemaakt van de 6 % subsidie regeling op arbeid, dan scheelt u dat driehonderd tot vierhonderd euro gemiddeld en bent u tussen de € 1.350 en € 1.650 kwijt, afhankelijk van de dikte van het materiaal en het soort materiaal.

Vanzelfsprekend zijn dit slechts indicatieve prijzen, aangezien de omstandigheden per woning sterk kunnen afwijken en dat heeft direct invloed op de prijzen.

Uitgangspunten gemiddelde prijzen vloerisolatie

 • standaard eensgezinswoning uit 1950-1970

 • betonnen of houten vloer

 • vloerafmetingen circa 50 m2

 • kruipluik is aanwezig

 • 65 cm werkruimte tussen bodem kruipruimte en onderkant vloer

 • werklokatie in Utrecht, goed bereikbaar

Kosten doe-het-zelver

Een echt handige doe-het-zelver kan het zelf doen en heeft alleen (naast de noodzakelijke kennis) het juiste isolatiemateriaal, bevestigingsmiddelen en gereedschappen nodig. Hier kunt u meer lezen over het zelf aanbrengen van vloerisolatie. Evenwel geldt er geen 6 % subsidie-mogelijkheden aangezien deze alleen voor de arbeid geldt en niet voor het isolatiemateriaal.

De verwachting is evenwel dat de kosten voor de doe-het-zelver tussen de € 750 en € 1.000 bedragen, afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal en het soort isolatiemateriaal.

Voor exacte prijzen: offertes aanvragen

Om exact te weten wat in uw geval het na-isoleren van uw begane grond vloer zou kosten adviseren wij u om vrijblijvend offertes aan te vragen, bijvoorbeeld via ons aanvraagformulier.

Door het invullen van slechts 1 formulier wordt er gelijktijdig bij maximaal 5 isolatiebedrijven bij u in de regio/provincie een vrijblijvende offerte aangevraagd. U ontvangt dan binnen enkele dagen meerdere offertes, brochures, omschrijvingen en dergelijke die u op uw gemak thuis kunt bekijken.

Deze offertes zijn volstrekt gratis en verplichten u tot niets.

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

 • Het is altijd verstandig meerdere offertes aan te vragen. De concurrentie is groot en uw voordeel kan flink oplopen

 • U ontvangt alleen offertes van professionele bedrijven bij u in de regio of net daarbuiten

 • U ontvangt prijsopgaves en brochures van verschillende leveranciers en methodes

 • U kunt dan gemakkelijk aanbiedingen vergelijken

 • Het aanvragen van offertes is volledig gratis en vrijblijvend. U bent tot niets verplicht, maar u heeft wel exact prijzen op maat

 • En dat voor slechts 2 minuten werk door het invullen van het aanvraagformulier. Makkelijker kan het niet !

 • it ervaring weten wij dat er gemiddeld honderden euro's prijsverschil zitten tussen aanbiedingen, doe uw voordeel daarmee !

Meer informatie over prijzen vloerisolatie